Muz nasıl ve nerede yetişir? Neler gereklidir? Ne zaman yenir ?
🍌Muz sıcak seven bir bitkidir. Yıl boyu 26-27 derecelerde durmak ister. Bu sebeple ülkemizdeki muzların %70’i Mersin’de yetişmektedir. Sıcağı sevdiği kadar suyu da sevdiği için bol bol sulanması gereklidir. Yaklaşık 6-8 ayda hevenkler hasata hazır hale gelir.
🍌🍌 Her muz ağacı sadece bir defa meyve vermektedir. Hasattan sonra ağacın yanında kendiliğinden yeni bir muz ağacı çıkar ve diğer ağaç bir daha meyve vermeyeceği için kesilir. Kesilmeden önce ise mor renkli muz çiçeği kesilir ve alerjiniz yoksa afiyetle yenir 😋
🍌 Muz olgunlaşmadan önce hasatın yapılması gerekmektedir. Çok tüketilen meyvelerden biri olan muz bol miktarda protein, karbonhidrat ve lif içermektedir. Yüksek besin değerine sahip bir meyve olan muz glikoz, maltoz, laktoz, galaktoz, sukroz, fruktoz ve nişasta gibi şekerler içerir.
🍌🍌 Ve içeriğinden maksimum verimi alabilmek için muzu ne zaman yediğimiz çok önemlidir. Detayların icin haydi son görsele
-İldeniz
@tureticiatolyesi
Yorumlar
Yorum Gönder